Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του πληθυσμού - Αύριο φθάνουν 83.500 δόσεις

Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του πληθυσμού - Αύριο φθάνουν 83.500 δόσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατά τον σημερινό εμβολιασμό, καταγράφηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μετά την χορήγηση του εμβολίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, υπήρξε μη σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε ένα άτομο, που ωστόσο αντιμετωπίστηκε αμέσως.

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα μέχρι τις 16.00 εμβολιάστηκαν 471 άτομα. Αύριο αναμένονται στη χώρα μας άλλες 83.500 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα πέντε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον γ.γ γραμματέα πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται ότι στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της επιτροπής εμβολιασμού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η διαδικασία που αφορά στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού θα γίνεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, μέσω φαρμακείου ή μέσω ΚΕΠ.

Επίσης, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου σχετικά με τον εμβολιασμό του.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι επόμενες παρτίδες εμβολίων από την Pfizer, ώστε έως το τέλος Ιανουαρίου η Ελλάδα να έχει παραλάβει 419.250 δόσεις και έως το τέλος Φεβρουαρίου άλλες 353.450 δόσεις. Όπως σημείωσε, έως το τέλος Μαρτίου, η χώρα μας θα έχει παραλάβει 1.255.800 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer. Στις 6 Ιανουαρίου αναμένονται 240.000 δόσεις από το εμβόλιο της Moderna. Σε αυτές θα προστεθούν και παραδόσεις από την AstraZeneca, εάν εξελιχθούν όλα με βάση το σχέδιο της Ε.Ε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM