Παράταση του αυστηρού lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Παράταση του αυστηρού lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παράταση του αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική και την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, αποφάσισε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Τα επιπλέον μέτρα σε αυτές τις δύο περιοχές θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου. Η απόφαση βασίστηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι παραμένει υψηλός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις δύο περιοχές. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, τόσο για τη Δυτική Αττική, όσο και για την Κοζάνη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά στη Δυτική Αττική, στις 17 Δεκεμβρίου- όταν τέθηκε σε ισχύ το αυστηρό lockdown- υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα στον δήμο Ασπροπύργου, 65 στον δήμο Ελευσίνας και 30 στον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας. Μέχρι χθες το βράδυ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στους τρεις δήμους ήταν 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών», επεσήμανε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, ενώ οριακή ήταν η πτώση στη Μάνδρα, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας, εξήγησε.

«Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σε ό,τι αφορά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, επίσης κρίθηκε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες υπήρχαν 313 ενεργά κρούσματα στην περιοχή, με 49 από τους ασθενείς να νοσηλεύονται, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52,78 έτη. Επίσης, από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 714 στενές επαφές, που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από τα 313 κρούσματα, τα 152 βρίσκονται στο δήμο Κοζάνης, τα 115 στο δήμο Εορδαίας, τα 35 στο δήμο Βοΐου, τα 8 στο δήμο Σερβίων και τα 3 στο δήμο Βελβεντού. Το 79,83% των ενεργών κρουσμάτων είναι με κύρια (52,68%) ή δευτερεύοντα (28,15%) συμπτώματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM