Προς παράταση το lockdown: Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και εστίαση

Προς παράταση το lockdown: Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και εστίαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ενδεχόμενο άρσης του lockdown μετά τις 30 Νοεμβρίου απομακρύνεται όλο και περισσότερο καθώς η Ελλάδα καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ διασωληνωμένων και οι νεκροί ημερησίως κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας.

Το σενάριο άρσης των γενικών περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως απορρίπτεται τόσο από ειδικούς όσο και από την ίδια την κυβέρνηση, καθώς το εθνικό σύστημα υγείας δέχεται τεράστια πίεση με την πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη βόρεια Ελλάδα να αγγίζει το 99%. 

Την διαφαινόμενη παράταση του lockdown προεξοφλούν πλέον ανοικτά υπουργοί της κυβέρνησης. «Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που χαρακτήρισε «ανεδαφική» την κουβέντα αυτή τη δεδομένη στιγμή. «Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα».

Προς παράταση το lockdown: Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και εστίαση Facebook Twitter
EUROKINISSI

Και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε ενδεικτικά πως μπορεί μεν οι πολίτες να σκέφτονται τα Χριστούγεννα αλλά «η όποια συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με γνώμονα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της εβδομάδες και το επικρατέστερο σενάριο θέλει να παρατείνεται η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις ανοίξουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου. Το αρχικό σχέδιο είναι να ανοίξουν μόνο για τις γιορτές τα εστιατόρια, με μέγιστο όριο τα 4 άτομα ανά τραπέζι και ωράριο λειτουργίας ως τις 10 το βράδυ.

Δεν αναμένεται να ανοίξουν καφέ, μπαρ ή κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί ως και τη νέα χρονιά ενώ κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα και τα χειμερινά θέρετρα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις κυβερνητικές αποφάσεις για την παράταση ή μη του lockdown.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ