Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο IX και στο ταξί

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο IX και στο ταξί Facebook Twitter
EPA
0

Εντατικούς ελέγχους κάνουν τα κλιμάκια της Τροχαίας στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παρά το lockdown λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσα άτομα επιβαίνουν, τι συγγένεια έχουν μεταξύ τους και αν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας.

Σε περίπτωση παραβάσεων, οι αστυνομικοί της Τροχαίας βάζουν πρόστιμο των 300 ευρώ. Φυσικά ελέγχουν και τον λόγο της μετακίνησης που καθορίζεται από το SMS στο 13033 και από τα αντίστοιχα έντυπα.

Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν υπάρχει αφού, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερο άτομο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.

Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ