Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια- Για την υπόθεση διορισμού της στη Βουλή

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια- Για την υπόθεση διορισμού της στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Ελένης Ζαρούλια, για την υπόθεση του διορισμού της στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος, τον Σεπτέμβριο.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και ασκήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στην εισαγγελία ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια είχαν προκληθεί αντιδράσεις και τελικά ο πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε την ανάκληση του διορισμού, στις 9 Οκτωβρίου και απέστειλε τα στοιχεία στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η κ. Ζαρούλια βεβαίωσε ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα για τον διορισμό της στη Βουλή, τον οποίο ζήτησε ο σύζυγος της Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ο διορισμός έγινε καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια καταδικάστηκε για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο της επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή ως την έφεση.

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος», ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής στο οποίο επισημαίνονταν επίσης ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού». Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM