Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου

Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το άνοιγμα της αγοράς, με πρώτους κλάδους το λιανεμπόριο και την εστίαση, σχεδιάζεται για την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Κατά τον υπουργό, η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και ο ίδιος προέβλεψε πως θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. «Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Το χρονοδιάγραμμα θα βασίζεται στην «εμπειρία της άνοιξης», μετά το πρώτο lockdown, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων και μια εβδομάδα αργότερα άνοιξε το λιανικό εμπόριο. Στις δύο εβδομάδες άνοιξε και πάλι η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες οι εσωτερικοί χώροι.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμπτυχθεί το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και με δεδομένο πως δεν θα «ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.»

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS με ανοικτά τα καταστήματα, απάντησε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του lockdown.

Aυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με το όριο των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, σε χώρους εστίασης και εμπορικά κέντρα.

Όσο για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, εκτίμησε πως η έγκρισή του από την επιτροπή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ