Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη - 92 προσαγωγές

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη - 92 προσαγωγές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων που είχαν κλειστεί στον χώρο του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνειούπολης από το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της που είναι σε εξέλιξη στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, η Αστυνομία έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε 92 προσαγωγές συνολικά. 

Οι 68 προσαγωγές έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αστυνομικοί έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν 40 άτομα που είχαν κάνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο, διαμαρτυρόμενα για την απόφαση της κυβέρνησης να μην εορταστεί φέτος η επέτειος της εξέγερσης. 

Να σημειωθεί πως στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική προκειμένου να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα υπάρχουν παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Ζούμε την πιο δύσκολη στιγμή μετά τον πόλεμο

Έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες να συμμορφωθούν στην απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα να δείξουν αλληλεγγύη και «να μην διχαστούμε, να μην χωριστούμε», έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το νόμο παντού.

«Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο... Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα... Δεν θα γίνουν εξαιρέσεις», τόνισε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας «πράξη δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης έναντι άλλων εορτών» την απαγόρευση.

Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM