Σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά - Διευκρινίσεις Κεραμέως

Σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά - Διευκρινίσεις Κεραμέως Facebook Twitter
0

Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων, διευκρίνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς, οι οποίοι δεν έχουν συστήσει ακόμη το κλείσιμο καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο όπως πρόσθεσε, επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αναμένονται περαιτέρω εισηγήσεις.

Τι θα γίνει αν κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

 

Σε περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. συμμετοχές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Σε ερώτηση για το κρασάρισμα στην τηλεκπαίδευση και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ