Την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βάναυση επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από κουκουλοφόρους μέσα στο γραφείο του.

 

Το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση και να σχηματίσει δικογραφία για την επίθεση. Στόχος είναι φυσικά ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών που πέρασαν πλακάτ με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων γύρω από τον λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη και δημοσίευσαν φωτογραφία σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρύτανη ενημερώνοντάς τον ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση για όσα υπέστη το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του.

 

Οι κουκουλοφόροι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο πολλοί από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα. Μπήκαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του επιτέθηκαν σωματικά. Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

 

Διαδοχικές επιθέσεις

 

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο κτίριο της Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκαλώντας ζημιές.

 

«Δεν πρόκειται να πτοηθούμε», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης. «Εμείς θα συνεχίσουμε με σθένος και αφοσίωση να διατηρούμε τη δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος. Αυτές οι ενέργειες δεν νοούνται σε μία δημοκρατική Πολιτεία».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr