Φωτιά σε δάσος στη Χαλκιδική - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά σε δάσος στη Χαλκιδική - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
0

Φωτιά σε δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η πυρκαγιά καίει την ορεινή περιοχή μεταξύ της ακτής Καλογριάς και της Ελιάς, πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν 18 οχήματα, 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβραάμ Σαλπικτίδης, που βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, η φωτιά δεν είναι ελεγχόμενη, ωστόσο δίνονται μάχες για την κατάσβεσή της.

«Η φωτιά έχει επεκταθεί σε λάκκο στο βουνό πάνω από το μοναστήρι του Άγιου Παύλου και κάνουμε ό,τι μπορούμε». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνεμος που φυσούσε πριν έχει κοπάσει, ενώ «για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM