Αστυνομία: Προσοχή στις απάτες με SMS- «Σήκωσαν» 18.530 ευρώ από λογαριασμό πολίτη

Αστυνομία: Προσοχή στις απάτες με SMS- «Σήκωσαν» 18.530 ευρώ από λογαριασμό πολίτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προσοχή στις απάτες με SMS και email εφιστά η αστυνομία στους πολίτες, με αφορμή υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου αφαίρεσαν 18.530 ευρώ.

Το θέμα της υπόθεσης, για την οποία κάνει έρευνα η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, έλαβε ένα SMS στο κινητό του, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα. Στο μήνυμα ο πολίτης ενημερωνόταν ότι δήθεν η χρεωστική κάρτα του είχε απενεργοποιηθεί και έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει link που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού (e – banking).

Αστυνομία: Προσοχή στις απάτες με SMS- «Σήκωσαν» 18.530 ευρώ από λογαριασμό πολίτη Facebook Twitter

Έτσι, οι δράστες υφάρπαξαν αυτά τα στοιχεία και απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του, με συνέπεια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουν 4 εμβάσματα, συνολικού χρηματικού ποσού 18.530 ευρώ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε SMS είτε μέσω email να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στο link.

Παράλληλα, η αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ