Λαγός: Στις Βρυξέλλες το ελληνικό αίτημα για την άρση ασυλίας του

Λαγός: Στις Βρυξέλλες το ελληνικό αίτημα για την άρση ασυλίας του Facebook Twitter
Λαγός: Στις Βρυξέλλες το ελληνικό αίτημα για την άρση ασυλίας του (Eurokinissi)
0

Το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού έφτασε πριν από λίγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή, αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννης Μωραϊτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή.

Το απόσπασμα της απόφασης διαβιβάζεται στο ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροί του, καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο ίδιος ωστόσο, χθες με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι προσφεύγει άμεσα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι «παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση».

Ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου «θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και τη μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει», ανέφερε ακόμη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ