Αγρίνιο: «Κόπηκε το στεγαστικό επίδομα φοιτητών», λόγω κατάληψης

Αγρίνιο: «Κόπηκε το στεγαστικό επίδομα φοιτητών», λόγω κατάληψης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Φοιτητές που σπουδάζουν στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος καταγγέλλουν ότι κόπηκε το στεγαστικό επίδομα, λόγω κατάληψης στο τμήμα τους το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το θέμα αφορά φοιτητές που σπουδάζουν στο συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο στεγάζεται στο Αγρίνιο.

Προκειμένου να δοθεί το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ για φοιτητές, οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση μετά το κάθε έτος φοίτησης. Για να τους χορηγηθεί το επίδομα, υπάρχουν οικονομικά κριτήρια τα οποία πιστοποιεί το Taxis, ενώ η νομοθεσία ορίζει ότι οι φοιτητές πρέπει να έχουν βεβαίωση του πανεπιστημίου πως έχουν περάσει τα μισά μαθήματα.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ακαδημαϊκό έτος χάθηκε, λόγω της κατάληψης που έκαναν οι φοιτητές της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος. Έτσι, όταν έκαναν αίτηση για το στεγαστικό επίδομα, αν και πληρούσαν τα οικονομικά κριτήρια, αυτό «κόπηκε» επειδή δεν είχαν περάσει τα μισά μαθήματα.

Η κατάληψη των φοιτητών γινόταν με αίτημα να μετονομαστεί το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. Το αίτημα τελικά έγινε αποδεκτό και πλέον πρόκειται για τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM