Φοιτητές που σπουδάζουν στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος καταγγέλλουν ότι κόπηκε το στεγαστικό επίδομα, λόγω κατάληψης στο τμήμα τους το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το θέμα αφορά φοιτητές που σπουδάζουν στο συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο στεγάζεται στο Αγρίνιο.

 

Προκειμένου να δοθεί το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ για φοιτητές, οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση μετά το κάθε έτος φοίτησης. Για να τους χορηγηθεί το επίδομα, υπάρχουν οικονομικά κριτήρια τα οποία πιστοποιεί το Taxis, ενώ η νομοθεσία ορίζει ότι οι φοιτητές πρέπει να έχουν βεβαίωση του πανεπιστημίου πως έχουν περάσει τα μισά μαθήματα.

 

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ακαδημαϊκό έτος χάθηκε, λόγω της κατάληψης που έκαναν οι φοιτητές της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος. Έτσι, όταν έκαναν αίτηση για το στεγαστικό επίδομα, αν και πληρούσαν τα οικονομικά κριτήρια, αυτό «κόπηκε» επειδή δεν είχαν περάσει τα μισά μαθήματα.

 

Η κατάληψη των φοιτητών γινόταν με αίτημα να μετονομαστεί το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. Το αίτημα τελικά έγινε αποδεκτό και πλέον πρόκειται για τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr