Η κατάσταση στην Καστοριά είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή.

 

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Καστοριά, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και των τριών δημάρχων της περιοχής.

 

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε με την Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή, η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη.

 

«Ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

 

«Η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό που προβληματίζει τόσο τον ίδιο όσο και τους ειδικούς είναι πως τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με συρροές που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης.

 

Η Καστοριά είναι μία από τις περιοχές στις οποίες έχει αυξηθεί το επιδημιολογικό φορτίο, κάτι που επεσήμανε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης χθες, στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής, οι οποίες και αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται. Ενδεικτικά το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σε περιφέρειες του πιο βόρειου τμήματος της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr