Απεργούν σήμερα οι διανομείς- Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Απεργούν σήμερα οι διανομείς- Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο κλάδος των εργαζομένων με δίκυκλο- courier, διανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών- έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου έχει απευθύνει κάλεσμα για μοτοπορεία, στο Πεδίο του Άρεως, στις 11:00 το πρωί, με τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και την ασφάλεια.

Στα αιτήματά τους είναι η καθολική εφαρμογή του νόμου για μέσα ατομικής προστασίας και εταιρικό δίκυκλο ή επίδομα 15% επί του βασικού μισθού. Επίσης, ζητούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ένταξη σε ενιαία ειδικότητα.

«Σχεδόν πριν ένα χρόνο, τον Απρίλη του 2019, συναντηθήκαμε συνάδελφοι, ντόπιοι και μετανάστες, σε μία απεργιακή μοτοπορεία που ως χείμαρρος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης διεκδικώντας και φωνάζοντας για εταιρικό δίκυκλο- μέσα ατομικής προστασίας- ενιαία ειδικότητα– ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά κερδίσαμε την ψήφιση του νόμου 4611/2019. Αρκετοί συνάδελφοι "είδαν" εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ