Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες- Στάχτη ήδη έως 1.500 στρέμματα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες- Στάχτη ήδη έως 1.500 στρέμματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, καθώς παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Βολίμες και έχει φτάσει στην περιοχή του Ναυαγίου, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου εκτιμάται ότι ήδη έχουν καεί έως και 1.500 στρέμματα.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Οι επίγειες δυνάμεις αποτελούν από 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα. Το βράδυ έγινε έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη, προκειμένου να μεταφερθούν πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο, η φωτιά έχει κάψει πάνω από 1.000-1.500 στρέμματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί και παραπάνω», δήλωσε στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος.

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τις Βολίμες και κόντεψε να φτάσει στο χωριό. Στη συνέχεια γύρισε ο αέρας και έχει φτάσει στην περιοχή του Ναυαγίου, όπου δεν υπάρχουν σπίτια. Όλο το βράδυ προσπαθούσαμε να ανοίξουμε δρόμους με μηχανήματα έργου, προκειμένου να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στη φωτιά», συμπλήρωσε ο κ. Στασινόπουλος, σημειώνοντας ότι η φωτιά καίει σε δασώδη περιοχή.

Στη Ζάκυνθο βρίσκονται ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, όπως και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «Δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά. Δεν εννοώ μόνο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος αλλά και εκείνες των προηγούμενων ετών στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου, στην ιστοσελίδα imerazante.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM