Γιαμαρέλλου για συνωστισμό στα ΜΜΜ: «Αν μπορείς περπάτα, γύρισε και με τα πόδια. Είναι καλή άσκηση»

Γιαμαρέλλου για συνωστισμό στα ΜΜΜ: «Αν μπορείς περπάτα, γύρισε και με τα πόδια. Είναι καλή άσκηση» Facebook Twitter
0

Η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ η καθηγήτρια παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάλεσε τους πολίτες να περπατήσουν: «Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή».

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των ΜΜΜ, χωρίς να κάνει ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

Δείτε το απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Γιαμαρέλλου που συμμετέχει στην Επιτροπή των 26 ειδικών του Υπουργείου Υγείας, έχει εκφράσει την άποψη ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός.

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, επαναλαμβάνοντας και αργότερα ανάλογες δηλώσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ