Γιαμαρέλλου για συνωστισμό στα ΜΜΜ: «Αν μπορείς περπάτα, γύρισε και με τα πόδια. Είναι καλή άσκηση»

Γιαμαρέλλου για συνωστισμό στα ΜΜΜ: «Αν μπορείς περπάτα, γύρισε και με τα πόδια. Είναι καλή άσκηση» Facebook Twitter
0

Η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ η καθηγήτρια παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάλεσε τους πολίτες να περπατήσουν: «Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή».

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των ΜΜΜ, χωρίς να κάνει ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

Δείτε το απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Γιαμαρέλλου που συμμετέχει στην Επιτροπή των 26 ειδικών του Υπουργείου Υγείας, έχει εκφράσει την άποψη ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός.

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, επαναλαμβάνοντας και αργότερα ανάλογες δηλώσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM