Υπόθεση Μακρή: Ισόβια στον δολοφόνο του επιχειρηματία, δέκα χρόνια στον συνεργό του

Υπόθεση Μακρή: Ισόβια στον δολοφόνο του επιχειρηματία, δέκα χρόνια στον συνεργό του Facebook Twitter
0

Σε ποινή ισόβιας καταδικάστηκε ο 32χρονος, που κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018 με καταιγισμό πυρών.

Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο ως εκτελεστή του επιχειρηματία τον 32χρονο, πολίτη Βουλγαρίας, ο οποίος καταδικάστηκε και σε επιπλέον ποινή 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ενοχή για απλή συνέργεια αποφάσισε και για τον 36χρονο αδελφό του στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10ετούς κάθειρξης.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν τους δύο αδελφούς παρότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της εκτέλεσης του επιχειρηματία, τονίζοντας πως η άγνοια του κινήτρου δεν θα πρέπει να εμποδίσει το δικαστήριο να κρίνει με βάση τα αποδεικτικά μέσα που οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο.

Με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο καταδικασθέντες για το έγκλημα σε βάρος του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία επιστρέφουν στην φυλακή όπου κρατούνταν, καθώς σε κανέναν δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ο Γιάννης Μακρής είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018, βγαίνοντας από το σπίτι του για να μπει στο αυτοκίνητό του.

Όπως είχε φανεί σε βίντεο που είχε δει το «φως» της δημοσιότητας,  λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, ο Γιάννης Μακρής είχε μπει στο μαύρο Smart το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στις 21:05, σύμφωνα με το ρολόι της κάμερας. Πριν καν προλάβει να κλείσει την πόρτα εμφανίστηκε ο δολοφόνος στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και πυροβόλησε μέσα από το τζάμι του συνοδηγού. Ο Γιάννης Μακρής βγήκε από το αυτοκίνητο και ο δολοφόνος επιτέθηκε εκ νέου. 

 

Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του θύματος, Βικτωρία Καρύδα, η οποία ευχαρίστησε τους δικαστές για την καταδίκη των δύο αδελφών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM