Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι Facebook Twitter
Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι (Eurokinissi)
0

Ένοχοι κρίθηκαν με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Τα δύο αδέρφια βουλγαρικής υπηκοότητας είχαν συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Μακρή, το 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Την ενοχή τους είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις του δικαστηρίου επί των ποινών για τους δύο κατηγορουμένους,

Την καταδίκη των κατηγορουμένων είχε ζητήσει με δηλώσεις της και η χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα.

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι Facebook Twitter

Kατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, προ ημερών, ζήτησε την ενοχή του 32χρονου βουλγαρικής καταγωγής, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Για τον 36χρονο αδελφό του, ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον πρώτο δε, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και ο οποίος φαίνεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» τόνισε ενώ κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, επισήμανε πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός των δύο κατηγορουμένων, πως ήρθαν εδώ για διακοπές και να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ