Μόρια: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού- Στα πρώτα 500 δείγματα της ιχνηλάτησης

Μόρια: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού- Στα πρώτα 500 δείγματα της ιχνηλάτησης Facebook Twitter
Εκτεταμένοι έλεγχοι για κορωνοϊό στη Μόρια (Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ)
0

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Μόρια, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που διενεργούνται.

Συγκεκριμένα, στα πρώτα 500 τεστ που έγιναν στη Μόρια- στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών του 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα ο οποίος μολύνθηκε από τον ιό- τα δύο ήταν θετικά σε κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Στόχος του ΕΟΔΥ είναι συνολικά να γίνουν 2.000 έλεγχοι στη Μόρια της Λέσβου. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι ήδη σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

Ο 40χρονος Σομαλός πρόσφυγας είχε φύγει από τη Λέσβο στις 17 Ιουλίου, αλλά, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, «επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες. Από αυτά, τα περισσότερα καταγράφηκαν και πάλι στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 86 νέες μολύνσεις. Πλέον, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 11.200 συνολικά, ενώ 279 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM