LIVE!

Σε καραντίνα το ΚΥΤ της Μόριας, μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Σε καραντίνα το ΚΥΤ της Μόριας, μετά το κρούσμα κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε καραντίνα μπήκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, το ΚΥΤ της Μόριας τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών. Ταυτόχρονα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Μόρια, για την ιχνηλάτηση των επαφών του πρόσφυγα ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας, έπειτα από θερμομέτρηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης. Επιπλέον, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και έξοδος από τη δομή φιλοξενίας, ενώ ενισχυμένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο γύρω από το ΚΥΤ, για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλο το 24ωρο.

Θετικός πρόσφυγας που επέστρεψε στη Μόρια

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 40χρονος, που έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, ο οποίος είχε φύγει από τη Λέσβο στις 17 Ιουλίου, αλλά επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο 40χρονος «επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου. Είχε λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου», αναφέρει το υπουργείο. Ο πρόσφυγας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με αφορμή το περιστατικό, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι εντός του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα υγειονομική μονάδα για απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα τέθηκε σε καραντίνα δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πάνω από 30 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό στη συγκεκριμένη δομή. 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM
Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM