Κορωνοϊός: 5.207 κρούσματα στην Ελλάδα τον Αύγουστο -Τριπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 5.207 κρούσματα στην Ελλάδα τον Αύγουστο -Τριπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υπάρχει αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας καταγράφει κατά μέσο όρο 200 κρούσματα την ημέρα, ενώ από την 1η έως τις 27 Αυγούστου έχουν εντοπιστεί συνολικά 5.207 μολύνσεις, από τις συνολικά 9.531 περιπτώσεις που μετρά η Ελλάδα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το επταήμερο από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου εντοπίστηκαν 1.647 κρούσματα, ενώ το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα (14-20 Αυγούστου) καταγράφηκαν 1.606 μολύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 259 μέσα σε 24 ώρες, μία ημέρα μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ που καταγράφηκε στη χώρα μας, με 293 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα όμως παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά και των θανάτων. Τα προηγούμενα δύο 24ωρα συνολικά 11 άνθρωποι κατέληξαν από τον κορωνοϊό. Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 35. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 10.

Σκέψεις για νέα μέτρα

Αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπάρχει ήδη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για καθολική χρήση της μάσκας- και στους εξωτερικούς χώρους- σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα σε όλη τη χώρα. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, θα ανακοινωθούν αν συνεχιστεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων και αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Αναφορά στην καθολική χρήση μάσκας έκανε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι έχει γίνει σχετική εισήγηση, για την περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε την εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα.

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα», εξήγησε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM