Μάχη με τη φωτιά στη λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάχη με τη φωτιά στη λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Πέντε οικισμοί έχουν εκκενωθεί στην λακωνική Μάνη όπου μαίνεται εδώ και ώρες φωτιά πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Η πυρκαγιά κατακαίει το δάσος στην περιοχή Λαγκαδά και η πυροσβεστική εισηγήθηκε το μεσημέρι την άμεση εκκένωση των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή, σύμφωνα με αξιωματικό που μίλησε στο LiFO.gr. Νωρίτερα, άλλη πηγή της πυροσβεστικής μετέφερε στη LiFO πως κοντά στην φωτιά βρίσκονταν και «ελάχιστα σπίτια» εκτός οικισμών. 

Το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταφτάνουν από την περιοχή, ένα τμήμα του πύρηνου μετώπου κινείται προς το βουνό και ένα δεύτερο κατευθύνεται προς οικισμούς. Πλησιέστερος οικισμός είναι αυτός του Λαγκαδά με 5 σπίτια.

Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γιώργος Εξαρχάκος δήλωσε το μεσημέρι πως η φωτιά καίει περιοχές σε τρεις πρώην κοινότητες. «Ευτυχώς ο αέρας έχει γυρίσει αντίθετα, δηλαδή γυρίζει την φωτιά προς τα καμμένα και αυτό είναι θετικό. Με την συμμετοχή των εναέριων μέσων πιστεύω ότι θα οριοθετηθεί, θα περιοριστεί και θα μπορέσουν να την σβήσουν. Υπάρχει μια καλή εικόνα και ελπίζουμε να μείνει έτσι ο καιρός γιατί συνήθως υπάρχει απότομη μεταβολή όπου μπορεί να κάνει καλό ή και κακό. Η φωτιά είναι σε πολύ μεγάλη έκταση και έχει κάψει δασική περιοχή και καλλιέργειες».

 

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι έντασης 4-5 μποφόρ. 

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μάχη με τη φωτιά στη λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Μάχη με τη φωτιά στη λακωνική Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
 
 
 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.8.2020

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM