Κεραμέως: Με μάσκα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο

Κεραμέως: Με μάσκα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο Facebook Twitter
EPA
0

Η χρήση μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική από τους μαθητές του νηπιαγωγείου μέχρι εκείνους του λυκείου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών προς τα σχολεία, η οποία έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες των μαθητών στο σχολείο, από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού», δήλωσε η υπουργός.

Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή και θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που θα γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία όλων των δομών εκπαίδευσης, με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

«Ας αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους» 

Η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε και για τις σελίδες που εμφανίζονται τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο, στις οποίες γίνεται «εκστρατεία» κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

«Η χρήση μάσκας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να θωρακιστούμε από την πανδημία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς, όχι μόνο στους δικούς μας, αλλά και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις μελέτες που δείχνουν ότι η μάσκα είναι εξαιρετικά πολύτιμη, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά στο σχολείο», απάντησε η υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: «Ας αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους». 

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων (7 Σεπτεμβρίου), η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα. Επανέλαβε ακόμη ότι ιδιαίτερη σημασία έχει το μέτρο για τα διαφορετικά διαλείμματα, προκειμένου να μην αναμειγνύονται οι ομάδες των μαθητών.

Η δικαιολογημένη απουσία των μαθητών 

Σε τρεις περιπτώσεις θα υπάρχει η δυνατότητα για δικαιολογημένη απουσία για το μάθημα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας. 

Αυτές είναι όταν νοσεί ο μαθητής ή κάποιος που μένει στο ίδιο σπίτι ή όταν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές οριστούν από τους ειδικούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα παρέχεται η δυνατότητα για τηλεκπαίδευση, τόνισε η κ. Κεραμέως.



Πώς θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια 

Η Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο. 

Η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και εκείνη του Ιουνίου. Δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν αν η εξέταση θα γίνει διά ζώσης ή εξ αποστάσεως. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες των ειδικών, σημείωσε η υπουργός Παιδείας. 

«Το νέο χειμερινό εξάμηνο θα βρει τους φοιτητές να επιστρέφουν στις έδρες των πανεπιστημίων. Τα "μικρά" μαθήματα, οι κλινικές ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις, οι ομάδες μελέτης και οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 ατόμων θα γίνονται διά ζώσης. Οι μεγάλες διαλέξεις, άνω των 50 ατόμων, θα γίνονται εξ αποστάσεως», δήλωσε ακόμη η κ. Κεραμέως. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ