Μύκονος: «Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι βίλας με εκατοντάδες άτομα»

Μύκονος: «Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι βίλας με εκατοντάδες άτομα» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Την παρέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε χτες ένα πάρτι με εκατοντάδες άτομα στη Μύκονο

Το βράδυ της Τετάρτης, κλιμάκιο της αστυνομίας που πραγματοποιούσε τυπικούς ελέγχους στο νησί, διαπίστωσε πως σε βίλα της Φτελιάς είχε διοργανωθεί πάρτι με εκατοντάδες προσκεκλημένους. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείτο νωρίτερα ο ιστότοπος iefimerida, στο πάρτι βρισκόταν και ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και είχε τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς της Μυκόνου.

Ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό πως επρόκειτο για ζευγάρι από μία παρέα συνολικά πέντε ταξιδιωτών, με ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα η πενταμελής παρέα είχε ταξιδέψει το Σάββατο στην Ελλάδα, όπου υποβλήθηκε σε τεστ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποχώρησε για τη Μύκονο. Ύστερα από 72 ώρες, υπάλληλοι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν μαζί τους και τους ενημέρωσαν ότι η μια γυναίκα της παρέας ήταν θετική στον κορωνοϊο.

Αμέσως, έλαβαν τις σχετικές οδηγίες και οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή Καλό Λειβαδι. Την Τετάρτη, ωστοσο, οι πέντε Ισπανοί έκαναν με δική τους πρωτοβουλία εκ νέου τεστ, σε ιδιωτικη κλινική έναντι 250 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα και των πέντε βγήκαν αρνητικά αλλά βάσει του πρωτοκόλλου θα έπρεπε να παραμείνουν ακόμη σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Δύο εξ αυτών όμως έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τελικά συνελήφθησαν για κατοχή ουσιών και αναμένεται να μεταφερθούν στη Σύρο. Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε και άτομο που συνδέεται με την διαχείριση της βίλας. 

Οι δυο τους υπεβλήθησαν και σε τρίτο τεστ κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου τους και τα αποτελέσματα θα βγουν σε 72 ώρες.
Θα κοινοποιηθουν πρώτα σε αυτούς. Προς το παρόν έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Στο πάρτι εκτιμάται πως παρευρέθηκαν τουλάχιστον 400 άτομα ενώ λίγες ώρες απομένουν από την εφαρμογή των έκτακτων, περιοριστικών μέτρων στο νησί εξαιτίας της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών. 

Αναλυτικά, από αύριο και έως τις 31 Αυγούστου θα ισχύσουν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα για όλο τον Δήμο Μυκόνου: 

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7π.μ της επομένης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM