Σε ισχύ από σήμερα, στις 6 το πρωί, σε Πάρο και Αντίπαρο τα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς κορωνοϊού, σε «πρότυπα» Πόρου. 

 

Τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο θα ισχύσουν για 10 ημέρες έως και 24 Αυγούστου και ώρα 06.00 

 

Όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, . «τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους». 

 

Τα έκτακτα μέτρα

 

Αναλυτικότερα η ΓΓΠΠ ανακοίνωσε:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

 

Ήδη, χθες, με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάρου και της Αντιπάρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Το μήνυμα, το οποίο στάλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενημερώνει για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα δύο νησιά. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει το μήνυμα καλώντας τους παραλήπτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της ΓΓΠΠ.

 

 

 

Μάσκες ακόμη και στην παραλία

 

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ενώ έκανε λόγο για χρήση μάσκας ακόμα και στις παραλίες σε Πάρο και Αντίπαρο.

 

Όπως ο ίδιος τόνισε πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και στην παραλία, αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο, ενώ επεσήμανε πως αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση.

 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, για την Πάρο και την Αντίπαρο ανέφερε πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση».