Για πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας με ελληνική στο Αιγαίο κάνει λόγο δημοσίευμα της Καθημερινής. 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

 

Η τουρκική φρεγάτα φέρεται να υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

 

Το περιστατικό επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις φήμες που κυκλοφορούν από το βράδυ της Τετάρτης στο διαδίκτυο περί «επακούμβησης» δύο φρεγατών, μιας ελληνικής και μιας τουρκικής, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της δραστηριότητας του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στο Twitter δημοσιεύονταν τις τελευταίες ώρες πληροφορίες για επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

 

Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα αναφερόταν ότι τουρκική φρεγάτα παρεμπόδισε την ελληνική και της προκάλεσε ζημιές.

 

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».