«Παρ' ολίγον» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας σε ελληνική

«Παρ' ολίγον» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας σε ελληνική Facebook Twitter
Κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της, συμμετείχε η φρεγάτα «Λήμνος» στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας
0

Για πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας με ελληνική στο Αιγαίο κάνει λόγο δημοσίευμα της Καθημερινής. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Η τουρκική φρεγάτα φέρεται να υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις φήμες που κυκλοφορούν από το βράδυ της Τετάρτης στο διαδίκτυο περί «επακούμβησης» δύο φρεγατών, μιας ελληνικής και μιας τουρκικής, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της δραστηριότητας του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στο Twitter δημοσιεύονταν τις τελευταίες ώρες πληροφορίες για επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα αναφερόταν ότι τουρκική φρεγάτα παρεμπόδισε την ελληνική και της προκάλεσε ζημιές.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM