Χανιά: Αναζωπυρώθηκε φωτιά - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Χανιά: Αναζωπυρώθηκε φωτιά - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
Χανιά: Αναζωπυρώθηκε φωτιά - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μίλησε στο LiFO.gr διαβεβαίωσε ότι η κατάσβεση της φωτιά εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.

  

Η φωτιά στην ΔΕ Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, καίει χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση, πολύ χαμηλής βλάστησης όπως διευκρίνισε.

Στο σημείο έσπευσαν  63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες του δήμου ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής, έγινε εισήγηση στους κατοίκους των περιοχών Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά από την πυροσβεστική ώστε να έχουν γνώση των συνθηκών σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση αλλά αν και η φωτιά έφτασε κοντά δεν επηρέασε τις περιοχές καθώς καίει πολύ χαμηλή βλάστηση.

Για την φωτιά ενημερώθηκαν και παραθεριστές κοντά στο Κεδρόδασος αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά απέχει αρκετά από την περιοχή και δεν χρειάστηκε κάποια περαιτέρω ενέργεια από τις αρχές.

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ