Αλόννησος: Σύσταση Μενδώνη για το συνωστισμό στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου

Αλόννησος: Σύσταση Μενδώνη για το συνωστισμό στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου Facebook Twitter
«
0

Σύσταση στους δημοσιογράφους που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό έκανε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τα εγκαίνια του πρώτου υποβρύχιου μουσείου στην Αλόννησο.

«Το θέμα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο τους άλλους. Αφορά κι εμάς τους ίδιους. Αν δε μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, τουλάχιστον ας λάβουμε υπ'όψιν τους εαυτούς μας. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε για ανάδειξή της, αν δεν φροντίζουμε την ασφάλεια και την υγεία» τόνισε στα μικρόφωνα.

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εγκαινιάστηκε στην Αλόννησο το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας που καθίσταται πλέον ο αρχαιότερος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος.

Με εντυπωσιακό τρόπο έκοψαν την κορδέλα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και σε βάθος 25 μέτρων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι καταδύθηκαν υπό τα χειροκροτήματα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που παρακολουθούσε από απόσταση αναπνοής από σκάφος την πρωτόγνωρη εμπειρία των εγκαινίων του υποβρύχιου μουσείου του ναυαγίου της Περιστέρας.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες καλεσμένοι, τουρίστες και Αλοννησιώτες παρακολουθούσαν τα δρώμενα στον βυθό από μια μεγάλη γιγαντοοθόνη στο λιμανάκι της Στενής Βάλλας, ενώ γύρω από το ναυάγιο με τους χιλιάδες ανέπαφους αρχαίους αμφορείς προσέγγισαν δεκάδες σκάφη για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM