Κορωνοϊός: Ανησυχία και κυβερνητικό «Plan B» σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ανησυχία και κυβερνητικό «Plan B» σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ανησυχία επικρατεί στους κυβερνητικούς κύκλους μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα οποία, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έφθασαν τα πενήντα. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σημειώνεται πως από τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 24 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση του «Plan B» για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης έξαρσης των κρουσμάτων, με ελέγχους σε όλους όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Μαγιορκίνης: «Παραχαλαρώσαμε»

Την ανησυχία του για τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα εξέφρασε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

«Παραχαλαρώσαμε γιατί δεν υπήρχαν κρούσματα. Η κατάσταση "σφίγγει" σιγά - σιγά και τα περιθώρια λάθους πρέπει να μικρύνουν όσο το δυνατόν γίνεται. Νομίζω ότι είναι επιτακτικό να αυξήσουμε λιγάκι την επαγρύπνησή μας όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης. 

 

Προβληματισμός Κικίλια 
 

«Με προβληματίζει μια σχετική χαλάρωση που υπάρχει» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό όμως στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον χειρισμό που αποδείχθηκε πετυχημένος» σχολίασε επίσης.

«Μόλις κρίναμε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα από συγκεκριμένη χώρα κλείσαμε τα σύνορα» σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα από τη Σερβία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα υγειονομικά δεδομένα «να επιτρέψουν να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη φίλη και γείτονα Σερβία».


Με πληροφορίες από εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», Star

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ