Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τη δράση του 47χρονου δήθεν γιατρού - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τη δράση του 47χρονου δήθεν γιατρού - Πώς έφτασαν στα ίχνη του Facebook Twitter
Pixabay
0

Επί μία τετραετία εμφανιζόταν ο 47χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο τριών ασθενών, ως κορυφαίος γιατρός που συνεργάζεται με κορυφαίο ελβετικό κέντρο, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει πως o «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας, έναντι αδράς αμοιβής, τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς με«προηγμένες» θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών, που θα οδηγούσαν, λόγω των «εξελιγμένων» φαρμάκων που χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Σύμφωνα με την δικογραφία, τα σκευάσματα που παρείχε περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Ο κατηγορούμενος, που θα απολογηθεί την Δευτέρα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας που εστάλη στον εισαγγελέα, φαίνεται πως υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του, να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κά, σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη 

Η αρχή του τέλους της δράσης του 47χρονου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του, ήταν όταν προσέγγισε και αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική, στο κέντρο της Αθήνας, εμφανιζόμενος ως νευροογκολόγος από την Ελβετία, μέλος εφοπλιστικής οικογένειας και γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φέρεται να μην δέχθηκε να ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της κλινικής, αρνούμενος, σύμφωνα με την δικογραφία, να έχει «επαφές με το δημόσιο και την εφορία» και έτσι δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Η κλινική έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς-θύματα του 47χρονου. Η δυσπιστία των γιατρών για τις γνωριμίες και τον επιφανή οικογενειακό κύκλο που διαφήμιζε ο κατηγορούμενος για τον εαυτό του, ωστόσο, έγινε σχεδόν βεβαιότητα ότι «κάτι δεν πάει καλά» όταν ο 47χρονος έδειξε ότι δεν γνωρίζει την μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από χειρουργείο.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε επίσης και επιταγή θύματός του με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του.

Παράλληλα, ο 47χρονος καλλιεργούσε προσδοκίες και σε άλλους πολίτες, υποσχόμενος και άλλες εξυπηρετήσεις. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017, στην Λάρισα, με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγιση του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου ο 47χρονος εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα την Σαουδική Αραβία.

Στον κύκλο των«γνωριμιών» του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η πολύμηνη έρευνα, ήταν πολιτικοί, δικαστές, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, Αγιορείτες, ανώτατοι ιεράρχες τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από το Βατικανό, αλλά και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ