Σχολεία: 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών αύριο - Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Σχολεία: 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών αύριο - Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία Facebook Twitter
Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη - 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε 24ωρη απεργία, προχωρούν αύριο Τρίτη, οι  εκπαιδευτικοί, που ζητούν την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Ραντεβού για νέο συλλαλητήριο και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί ενώ διοργανώνουν και συναυλία έξω από την Βουλή.

Οι καθηγητές αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο ζητώντας μεταξύ άλλων να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το «Αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη στις 10 το πρωί Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων. Εισηγητές επί του πολυνομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός από τη πλευρά της ΝΔ και ο Ν. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM