H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα γίνει η φετινή διοργάνωση

H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα γίνει η φετινή διοργάνωση Facebook Twitter
0

Λίγο αργότερα από την συνηθισμένη εποχή λόγω των συνθηκών, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία επιστρέφει ακόμη πιο δυναμική στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως φέτος η φημισμένη Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στις 19:00. Αυτή θα είναι 13η διοργάνωση.

Το κάλεσμα των διοργανωτών αναφέρει:

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην "άσεμνη" έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 19:00 Θεσσαλονίκη - 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Καλέστε φίλες & φίλους, κοινοποιήστε, διαδώστε! Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

 

 

Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Ποδήλατο vs Covid19 | online συζήτηση

 

Η στροφή στο Ποδήλατο είναι μια παγκόσμια τάση με έναυσμα την πανδημία.
Ήρθε η ΏΡΑ για ΠΟΔΗΛΑΤΟ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
Με ποιες πολιτικές, ποια μέτρα, ποιες υποδομές;

Το ΠΟΔΗΛΑΤΟ έρχεται να δώσει για άλλη μια φορά λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης λόγω της Πανδημίας, όχι μόνο βοηθώντας στην κοινωνική αποστασιοποίηση και την αποφυγή συγχρωτισμού με την χρήση των Αστικών Λεωφορείων, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ακόμα βαθύτερες αιτίες.

Η φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία Κοινά υπό κατοίκηση και η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή συζήτηση την:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιουνίου και ώρα 20:00, με συμμετέχοντες:

- Ευθύμιος Μπακογιάννης: Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Επίκουρος Καθηγητής στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.

- Γεωργία Αϋφαντοπούλου: Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) - Επικεφαλής Τμήματος: Υποδομές & Δίκτυα, Βιώσιμη Κινητικότητα & Εμπορευματικές Μεταφορές. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος.

- Ανθή Τσακιροπούλου: Τοπογράφος Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc. Υποστήριξη Δήμου Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη στρατηγικού σχεδιασμού για δημιουργία δικτύου ποδηλατικών υποδομών στο πλαίσιο του έργου URBACT lll - Resilient Europe.

- Κώστας Τερζόπουλος: Πιστοποίηση σεμινάριου Ποδηλατικής Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Συντονιστής φυσιολατρικής συλλογικότητας Gymnosophy (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία / Ποδηλατικό Καρναβάλι). Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Περικλής Χατζηνάκος (Κοινά υπό κατοίκηση)

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ανοίγοντας τον σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/81748709472

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί live αναμετάδοση στο Facebook event:
www.facebook.com/events/632144474038252/

Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει γραπτά σχόλια και ερωτήσεις προς τους/τις ομιλητές/τριες.

#COVID19 #Thessaloniki #Ποδήλατο #Gymnosophy #ΠεριβαλλοντικήΟμάδα #ΠΑΜΑΚ #ΚοινάΥπόΚατοίκηση #Περιβάλλον #ΚλιματικήΑλλαγή

Κοινά υπό κατοίκηση www.facebook.com/CIRproject/
Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ www.perivpamak.gr

Gymnosophy - φυσιολατρική συλλογικότητα

Website www.gymnosophy.gr
Facebook www.facebook.com/gymnosophy
Twitter www.twitter.com/gymnosophy_gr
Instagram www.instagram.com/gymnosophy.gr
Youtube www.youtube.com/channel/UC2RroGcjWrI3DWYpMUx4tXA
Mastodon (open social media) https://todon.nl/@gymnosophy

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM