Σε εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα, 25 Μαίου, έπειτα και από την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι προχωρούν στις απαιτούμενες αλλαγές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ώστε να συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο λειτουργίας.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Ήδη τις τελευταίες μέρες οι υπάλληλοι στον χώρο της εστίασης μετρούν τους εξωτερικούς χώρους για να τοποθετήσουν στην κατάλληλη απόσταση τα τραπέζια και οι καρέκλες.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Καθαρίζουν τους χώρους και κάνουν τυχόν άλλες αλλαγές για να «ανανεώσουν» την όψη των καταστημάτων τους προσβλέποντας στην θετική ανταπόκριση των πελατών.

 

Υπενθυμίζεται ότι πλέον στην εστίαση θα υπάρχουν πίνακες σταθερών μενού ή οθόνες, μενού σε app ή μενού με δυνατότητα λήψης σε smartphones. Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το προσωπικό και προαιρετική για τους πελάτες.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Οδηγίες από τον  ΕΦΕΤ:

 

- Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

- Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασανσέρ.

-Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση

- Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών

- Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη

- Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις

- Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)

-Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)

- Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι. Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away)

- Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το προσωπικό και οι διανομείς πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια

 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI