Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία Facebook Twitter
0

Το δεύτερο κύμα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων προχωρά ομαλά με ελάχιστα προβλήματα, επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος επανέλαβε πως στις 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και ξεκινούν τα δρομολόγια από και προς τα νησιά με την τήρηση των ισχυόντων κανόνων.

Ως προς την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Δευτέρα.

Ο υφυπουργός τόνισε πως υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στα τελωνεία της χώρας και πως χθες δεσμεύτηκαν 850.000 μάσκες που δεν πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια καταλληλότητας.


Αναφερόμενος σε όσους έρχονται από το εξωτερικό, ισχύει το μέτρο της 14ημερης καραντίνας που έχει παραταθεί έως τις 31 Μαΐου. Όπως είπε, αυτή την στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Ο ίδιος τόνισε πως, μετά από δύο μήνες, προσγειώθηκε χθες η πρώτη πτήση της Lufthansa.

Καταλήγοντας τόνινσε πως η μέχρι στιγμής προσπάθεια της Ελλάδας για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι θετική και αναγνωριζεται διεθνώς. Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ