«Ανοίγει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης - Πώς θα ταξιδεύουμε με τα πλοία

«Ανοίγει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης - Πώς θα ταξιδεύουμε με τα πλοία Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
0

«Ανοίγει» και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης από τη Δευτέρα, ωστόσο τα μέτρα και οι κανόνες για τον κορωνοϊό φαίνεται να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το ταξίδι όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κακόγλου, ύπαρχος του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ, που συνδέει με τακτικά δρομολόγια τον Πειραιά με την Κρήτη, παρουσίασε έναν οδηγό προς τους επιβάτες για να ταξιδεύουν με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας. Τα μέτρα για τους επιβάτες θα ισχύουν πριν από την επιβίβαση στο πλοίο. Κατά την έκδοση του εισιτηρίου οι επιβάτες καλούνται να συμπληρώσουν ένα σχετικό έντυπο.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντα δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Οι επιβάτες, μετά από επιπλέον έλεγχο, θα οδηγούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο πλοίο, με τη βοήθεια του πληρώματος.  

Σύμφωνα με τον κ. Κακόγλου, τα πλοία έχουν έχουν προετοιμαστεί και τα πληρώματα είναι εφοδιασμένα με προστατευτικό εξοπλισμό, ωστόσο βρίσκονται σε αναμονή για περαιτέρω οδηγίες. Απολυμάνσεις και καθαρισμοί γίνονται καθημερινά. Σχετικά με τον κλιματισμό, ο αξιωματικός του πλοίου, ανέφερε ότι ο αερισμός που πραγματοποιείται δεν γίνεται εσωτερικά, αλλά εξωτερικά, υπογραμμίζοντας ότι «ανανεώνεται ο αέρας και απολυμαίνονται τα φίλτρα». 

 

«Ειδική καμπίνα» για πιθανά κρούσματα 

Παράλληλα στα πλοία θα υπάρχει και «ειδική καμπίνα» όπου θα απομονώνονται πιθανά κρούσματα. Στο συγκεκριμένο πλοίο έχουν οριστεί δύο τέτοιες καμπίνες. Με την ανακοίνωση των νέων οδηγιών αναμένεται να τοποθετηθούν σημάνσεις και στα αεροπορικά καθίσματα. «Δεν θα καλύπτονται όλες οι θέσεις», υπογράμμισε ο ύπαρχος του ΚΡΗΤΗ ΙΙ. Και στα σαλόνια οι επιβάτες θα μπορούν να κάθονται σε ορισμένα τραπέζια. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως σήμερα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται ειδικά μηνύματα στις τηλεοράσεις. 

Στόχος οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά από 25 Μαΐου 


Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε γνωστό ότι από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη.

«Πρόθεση είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά, με την προϋπόθεση ότι τα εξελιχθούν ομαλά, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM