«Η Αθήνα παύει να είναι πέρασμα, γίνεται προορισμός»: Το βίντεο του Μπακογιάννη για το σχέδιο ανάπλασης

«Η Αθήνα παύει να είναι πέρασμα, γίνεται προορισμός»: Το βίντεο του Μπακογιάννη για το σχέδιο ανάπλασης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η Αθήνα σταματά να είναι πέρασμα. Γίνεται προορισμός. Και το Σύνταγμα επιστρέφει σε όλους, όχι μόνο στα αυτοκίνητα», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο βίντεο που τον δείχνει να περπατά στην Ερμού, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος, ο κ. Μπακογιάννης, μιλά για την παρέμβαση που θα γίνει στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Χθες, σε ανάλογο μήνυμά του μέσω Instagram αυτή τη φορά από την οδό Βασιλίσσης Όλγας, η οποία θα αποτελεί και αφετηρία του «Μεγάλου Περιπάτου», ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε πως στόχος του μεγαλόπνοου πρότζεκτ είναι η ενοποίηση του κέντρου από το Ζάππειο έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και από την Ακρόπολη και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως το Καλλιμάρμαρο και τον Αρδηττό.

«Θέλουμε όλον αυτόν τον χώρο να τον αποδώσουμε στον πεζό και στον ποδηλάτη», είπε ο Δήμαρχος, κάνοντας λόγο για 10.500 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου.

Υπενθυμίζεται πως ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», όπως τιτλοφορείται το σχέδιο της δημοτικής αρχής, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην ιστορία της πρωτεύουσας.

Οι πρώτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με βάση μελέτες που επεξεργάστηκε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM