Meteo: Θερμή εισβολή στην Ελλάδα - Πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Meteo: Θερμή εισβολή στην Ελλάδα - Πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Καιρός καλοκαιριού έρχεται από εβδομάδα με άνοδο θερμών αέριων μαζών από την Αφρική που θα προκαλέσει πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης.

Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία  ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM