Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις απαγορεύσεις

Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις απαγορεύσεις Facebook Twitter
Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις εντολές Χαρδαλιά (Eurokinissi)
0

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν και πάλι σε Αγία Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό το βράδυ της Τετάρτης, παρά τις απαγορεύσεις της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊoύ.

Στην Αγία Παρασκευή, κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Επισημαίνεται ότι με εντολή Χαρδαλιά η πλατεία παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί κάθε βράδυ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής δήλωσε πως υπήρξαν μεν κάποιοι συγκεντρωμένοι ωστόσο δεν έγιναν επεισόδια μεταξύ του πλήθους και των αστυνομικών δυνάμεων.

Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις απαγορεύσεις Facebook Twitter

Η Αστυνομία προσπάθησε με μεγάφωνα να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, «έξω απ' την πλατεία η αστυνομία».

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν περίπου στις 23:30 το βράδυ ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σημείο είχαν μείνει περίπου 100 άτομα, τα οποία φώναζαν συνθήματα.

Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησαν όλοι με τελευταίους τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξει ένταση ή επέμβαση των δυνάμεων που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις απαγορεύσεις Facebook Twitter

Το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να έχουν πλήρη εικόνα οι αρμόδιοι για την κατάσταση στις πλατείες.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ξέσπασαν επεισόδια μετά τις 23.30  στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεκάδες νεαροί -πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 άτομα- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Στο σημείο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος στην πλατεία. Ωστόσο λίγο αργότερα ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών, ρίχνοντας δακρυγόνα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για συμπλοκές και πέτρες κατά των ΜΑΤ.

 

Νέες συγκεντρώσεις σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι και Λυκαβηττό - Παρά τις απαγορεύσεις Facebook Twitter

Κόσμος σε Λυκαβηττό και Παγκράτι

Ανάλογες εικόνες και σε Λυκαβηττό και Παγκράτι. Στον Λυκαβηττό δεκάδες αυτοκίνητα βρίσκονταν παρκαρισμένα στο πάρκινγκ με παρέες να έχουν ακροβολιστεί στην περιοχή για να απολαύσουν την τελευταία υπερπανσέληνο.

Πλήθος κόσμου και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Η πλατεία είχε ήδη από το απόγευμα συγκεντρωμένο κόσμο σε παγκάκια με απόσταση ο ένας από τον άλλον.

«Εμείς πουλάμε takeaway, έχουμε μαζέψει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες μας και δεν γίνεται να κάνουμε τον χωροφύλακα σε εκείνους που κάθονται στην πλατεία, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό» αναφέρει υπάλληλος καταστήματος στην περιοχή, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

 

Το μήνυμα Χαρδαλιά

 

Κλειστή η πλατεία στην Αγ. Παρασκευή.

«Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές (Δευτέρα και Τρίτη) στην Αγία Παρασκευή, παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού. Δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιδόθηκαν σε ακρότητες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας».

Παράλληλα, ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατείας του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή κάθε βράδυ, από τις 9 το βράδυ έως τις 6το πρωί.

Μέχρι στιγμής, μάλιστα, έχουν ασκηθεί τρεις διώξεις στη Λάρισα και από μία σε Λαμία, Αθήνα και Κηφισιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM