Θετικό βγήκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το δεύτερο τεστ της γυναίκας που είχε ασθενήσει από κορωνοϊό.

 

Συγκεκριμένα η γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, είχε νοσηλευτεί διαδοχικά στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Παμμακάριστος με συμπτώματα κορωνοϊού ωστόσο μετά από παρακολούθηση βγήκε αρνητική στα τεστ και πήρε εξιτήριο. Μετά από από τρεις βδομάδες πραγματοποίησε νέες εξετάσεις, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. 

 

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης. Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί».

 

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr