Θεοχάρης: Με «υγειονομικό διαβατήριο» οι τουρίστες- Προς σεζόν 3 μηνών

Θεοχάρης: Με «υγειονομικό διαβατήριο» οι τουρίστες- Προς σεζόν 3 μηνών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται προς οδεύει σε περίοδο τριών μηνών, λόγω κορωνοϊού, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, ενώ μίλησε για την προσέλευση τουριστών στη χώρα μας με «υγειονομικό διαβατήριο».

Σε ερώτηση για το αν θα γίνονται τεστ στους επισκέπτες στη χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης απάντησε στον ΣΚΑΪ ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να συζητηθούν σε επίπεδο ΕΕ τέτοιου είδους πρωτόκολλα. Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η συζήτηση αφορά τη διενέργεια τεστ, προτού κάποιος επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να έρθει για παράδειγμα στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρχει ένα λεγόμενο «υγειονομικό διαβατήριο».

Σε ό,τι αφορά την τουριστική σεζόν, ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ότι αρκετά ξενοδοχεία μπορεί να μην ανοίξουν φέτος, ενώ σημείωσε ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης για την τουριστική χρονιά κάνει λόγο για πτώση κατά 50%. Σε δημοσίευμά του, το Spiegel, είχε κάνει εκτενή αναφορά στην απόγνωση των Ελλήνων ξενοδόχων, που φοβούνται ότι μπορεί να έχει χαθεί ολόκληρη η χρονιά για τον τουρισμό, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Τουρισμός δήλωσε ότι «θα εστιάσουμε σε πρώτο βαθμό στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο», ενώ έκανε λόγο για ενδείξεις ότι μπορεί η σεζόν να επεκταθεί τον Οκτώβριο και ίσως τον Νοέμβριο, αρκεί βέβαια να μην υπάρξουν απρόοπτα στις εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού, λέγοντας ότι εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και περιμένουν πως θα εξελιχθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM