ΕΡΤ: Τουρκικό σχέδιο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο και Χίο

ΕΡΤ: Τουρκικό σχέδιο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο και Χίο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Τουρκίας διαπιστώνουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο περί «σχεδίου» της Άγκυρας για νέα «απόβαση μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και τη Χίο». Πηγές από το ελληνικό επιτελείο, που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι «έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών» στα παράλια. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από καμπ στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Έβρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα», υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, σήμερα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έκανε υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Έβρο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τουρκικά μαχητικά αφού ενεπλάκησαν με τα ελληνικά, σε μεγάλο ύψος, «παρενόχλησαν αεροσκάφος της Frontex σε χαμηλότερο ύψος, στα 5.000 πόδια».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM