Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό Ρομά»

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό Ρομά» Facebook Twitter
Φωτογραφία από τον οικισμό Ρομά στην περιοχή Ν.Σμύρνη της Λάρισας,που έχει τεθεί σε καραντίνα,λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. EUROKINSSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό Κουτσόχερο στη Λάρισα, εάν δεν υπάρξουν κατανοήσουν οι Ρομά εκεί ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού, άφησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης. Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν αλλά και άλλοι που λένε ότι "ο ιός δεν μας πιάνει εμάς"», εξήγησε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο.

«Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει. Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα... Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Πάντζος.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM