Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανακοινώνεται μειωμένη ύλη από το υπουργείο Παιδείας - Το πιθανότερο σενάριο

Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανακοινώνεται μειωμένη ύλη από το υπουργείο Παιδείας - Το πιθανότερο σενάριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με την ημερομηνία άρσης της καραντίνας για τα σχολεία να παραμένει άγνωστη, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει αρκετός χρόνος για να καλυφθεί επιπλέον ύλη ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων

Η λύση που φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο είναι εξετάσεις υποψηφίων με την ύλη που είχε διδαχθεί στους μαθητές της Γ' Λυκείου έως τις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας. 

Τις προηγούμενες εβδομάδες άλλωστε, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επαναλάμβανε σε κάθε συνέντευξή της πως οι υποψήφιοι θα εξεταστούν μόνο σε όσα διδάχτηκαν και θα διδαχτούν στην φυσική τάξη. Ως εναλλακτικά εργαλεία είχε αναφέρει την παράταση της σχολικής χρονιάς και την μείωση της διδακτικής ώρας ώστε, αν ανοίξουν τα σχολεία, να προχωρήσουν με το υπόλοιπο της ύλης. 

Όμως με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει ήδη επεκταθεί έως τις 27 Απριλίου, το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία εγκαίρως φαντάζει μακρινό και το υπουργείο αναγκάζεται να προσαρμόσει την ύλη. Ενδεικτικό της αβεβαιότητας για το άνοιγμα των σχολείων είναι και το σχόλιο του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου που ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, με τον λοιμωξιολόγο Μάριο Λαζανά να ζητά από την πλευρά του να μπει τώρα τέλος στην σχολική χρονιά.

Η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αφού έχει ήδη διαπιστωθεί το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα, μέχρι στιγμής. 

Το υπουργείο επιμένει πως οι εξετάσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού καθώς θέλει να αποφύγει το σενάριο του Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που τόνισε πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ