Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν στην Εύβοια οι έντονες βροχοπτώσεις καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πλημμύρες έπληξαν τον οικισμό Μουρτερης στην Οκτωνιά Ευβοίας, και στην περιοχή επιχειρεί η εθελοντική ομάδα της Οκτωνιάς με τρία οχήματα και ένα τρακτέρ για τον απεγκλωβισμό κατοίκων. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί δύο ηλικιωμένοι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό και άλλων κατοίκων.

 

 

 

Σύμφωνα με το eviazoom έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Χαλκίδα. 

 

Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα
Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα

 

Χιόνι στην Ευρυτανία

 

Το χιόνι στην Ευρυτανία αλλά και τη Δυτική Φθιώτιδα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά με την συνεχή χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων αλλά και στην Ευρυτανία.

 

Τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές ήταν σημαντικά καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν επέτρεπε να συνεχίσουν τα μηχανήματα στη διάνοιξη των δρόμων.

 

 

 

Προβλήματα και Βοιωτία

 

Παράλληλα οι έντονες βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην Φθιώτιδα όσο και στη Βοιωτία. Στη Βοιωτία χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου. Μηχανήματα της Περιφέρειας από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε διάφορα επικίνδυνα σημεία μέσα στην Κωπαΐδα για να διευκολύνουν την έξοδο στα νερά. Παράλληλα παρεμβάσεις με μηχανήματα χρειάστηκαν και στο δρόμο Θηβών Λιβαδείας καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα απειλούσαν ακόμη και την συνέχιση της συγκοινωνίας.

 

Σημειώνεται ότι χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας για να σταματήσει η κίνηση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με το που έπεσε χιόνι. Οι αστυνομικοί προχώρησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις προσβάσεις απαγορεύοντας την κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό.

 

Σημειώνεται ότι στα Τρίκαλα υπερχείλισαν ποτάμια ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στη Σκιάθο καθώς πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια κυρίως στη Χώρα του νησιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/eviazoom/Πρώτο Θέμα