Όσο οι ώρες περνούν, αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, με όλα τα νεότερα στοιχεία να καταγράφουν 8 νεκρούς μέσα σε λιγότερο από μια ημέρα. 

 

Μέχρι χθες το απόγευμα, ο απολογισμός κατά την τελευταία επίσημη ενημέρωση ήταν στους 59 νεκρούς, αλλά έκτοτε τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους ως τα μεσάνυχτα και άλλα τέσσερα έχουν καταλήξει από τα ξημερώματα έως τώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 67.

 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που κατέληξαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, ΑΧΕΠΑ και Αττικόν αντίστοιχα. Την Παρασκευή έχασαν την ζωή τους 10 συμπολίτες, την ώρα που στην χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 1.613 κρούσματα, από τους συνολικά 22.437 εργαστηριακούς ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στην χώρα μας. 

 

Μέσα σε δέκα ημέρες, τα κρούσματα κορωνοϊού σχεδόν διπλασιάστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη για την πανδημία στην χώρα μας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). «Ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος» ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας, εκτιμώντας ότι το διάστημα αυτό θα είναι καθοριστικό για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του ιού.

 

Χθες το βράδυ είχαν καταλήξει μια 89χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας με υποκείμενα νοσήματα, ένας 68χρονος άνδρας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Αττικό, μία 85χρονη κάτοικος της Δαμασκηνιάς που νοσηλευόταν από τις 19 Μαρτίου στο νοσοκομείο και ένας 44χρονος από τη Μεσσήνη που εξέπνευσε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου.

 

Με βάση τον επικαιροποιημένο χάρτη για την πανδημία στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των ασθενών είναι 49 έτη (με εύρος 0 έως 95 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 71 έτη. Ο νεότερος ήταν 39 ετών και ο μεγαλύτερος 93. Τα στατιστικά στοιχεία αφορούν τα τελευταία δεδομένα που είχαν καταγραφεί μέχρις χθες το μεσημέρι.