Έβρος: Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές

Έβρος: Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές Facebook Twitter
1

Στον Έβρο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τις κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές που παρατηρήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να καίνε σκηνές και άλλα υλικά που νωρίτερα είχαν μεταφέρει στο δάσος. Πέραν αυτού, παρατηρήθηκε μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία πιθανόν για επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, κινητοποίηση που πιστεύεται πως οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.


Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, δεδομένου πως το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η είσοδος σε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποπροσανατολιστικά για τις ελληνικές αρχές, διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι Αρχές παραμένουν στη θέση τους, ενώ με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου η αμυντική διάταξη σε όλο το μήκος του Έβρου παραμένει ως έχει και πιθανές αλλαγές θα επανεξεταστούν εφόσον περάσει ικανός χρόνος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Με πληροφορίες από Καθημερινή/ΣΚΑΪ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια