Κορωνοϊός: Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει σήμερα για τις εκκλησίες - Τι θα αλλάξει

Κορωνοϊός: Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει σήμερα για τις εκκλησίες - Τι θα αλλάξει Facebook Twitter
H ώρα των αποφάσεων σήμερα για τον Ιερώνυμο
1

Μετά από πολλαπλές πιέσεις και με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως στην Ελλάδα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται εκθετικά, η Ιερά Σύνοδος καλείται σήμερα να αποφασίσει τι θα γίνει με τις εκκλησίες.

Η επιμονή της ηγεσίας να μην λαμβάνει αποφάσεις, οδήγησε σε θλιβερές/επικίνδυνες εικόνες χθες με πιστούς να είναι δίπλα δίπλα σε εκκλησίες και παιδιά να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία μαζί με ευπαθείς ηλικιωμένους. Μπορεί οι πιστοί να είναι λιγότεροι στις εκκλησίες, αλλά τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα.

Οι πληροφορίες λένε πως σήμερα η Ιερά Σύνοδος θα λάβει αποφάσεις και θα ανακοινώσει δραστικά μέτρα για περιορισμό ή ακόμη και για αναστολή όλων των ιερών ακολουθιών, συμπεριλαμβανομένης και της Θείας Λειτουργίας.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κρίθηκε επιτακτική καθώς ήδη η Εκκλησία παρουσιάζει εικόνα διχασμού με κάποιους Μητροπολίτες να ακολουθούν τη δική τους γραμμή και να προτρέπουν τους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών ενώ οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζήτησε η εκκλησία να βοηθήσει άμεσα  στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Ένα από τα μέτρα που θα συζητηθούν είναι η διακοπή κάποιων ιερών ακολουθιών για δύο εβδομάδες δηλαδή των Χαιρετισμών, εσπερινών, προηγιασμένων λειτουργιών. Σε μία τέτοια περίπτωση θα συνεχιστούν οι Θείες Λειτουργίες αλλά κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με έναν ιερέα και έναν ψάλτη.

Εξετάζεται όμως και ένα δεύτερο σενάριο – που θα συζητηθεί στη ΔΙΣ – και αυτό είναι η αναστολή κάθε είδους ιερής ακολουθίας, δηλαδή και των κυριακάτικων θείων λειτουργιών για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται ότι πιέζουν την Εκκλησία τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση. Αν προκριθεί αυτή η λύση τότε οι ιεροί ναοί θα μένουν ανοιχτοί κάποιες ώρες τις ημέρας προκειμένου αν επιθυμεί κάποιος να προσευχηθεί μόνος του ή να ανάψει ένα κερί.

Σύμφωνα και με όσα αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων οι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, αλλά μόνο για ατομική λατρεία χωρίς να αποκλείεται η διακοπή αρκετών ακολουθιών, όπως Εσπερινοί, Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες και οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό σε μια δυτικού τύπου δημοκρατία να περιμένουμε τι θα αποφασίσουν μια χούφτα βυζαντινές μάγισσες ενώ την ίδια ώρα ο ιός εξαπλώνεται,κάθε λεπτό κάθε στιγμή.