Κοροναϊός: Σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη έκανε σε μία ημέρα τζίρο όσο όλων των Χριστουγέννων

Κοροναϊός: Σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη έκανε σε μία ημέρα τζίρο όσο όλων των Χριστουγέννων Facebook Twitter
2

Τζίρο ίσο με αυτόν που έκανε όλη την περίοδο των Χριστουγέννων έκανε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης μέσα σε μία ημέρα, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν είδη μακράς διαρκείας. 

Με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν από μακαρόνια, ρύζια, όσπρια, αλεύρια, γάλατα, κονσέρβες, ζάχαρη, φρυγανιές και κατεψυγμένα, και το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά να εξαφανίζονται, οι τζίροι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν αυξηθεί από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα κατά 20% έως 30% αναφορικά με τα εν λόγω προϊόντα, σύμφωνα με το voria.gr. 

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε περιφερειακό δήμο της Θεσσαλονίκης, μόνο χθες, κατέγραψε τζίρο όσο όλης της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας δυσεύρετα είναι τα αντισηπτικά, που έχουν εξαντληθεί, ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση για οινόπνευμα και αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη, με αποτέλεσμα «οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ να γεμίζουν συνεχώς τα ράφια που αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού». Το «στοκάρισμα» από τους καταναλωτές, προϊόντων μακράς διαρκείας, έχει αυξήσει τις παραγγελίες από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ προς τους προμηθευτές. 

Πάντως όπως τονίζουν στελέχη μεγάλων αλυσίδων τροφίμων δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας, επί του παρόντος, εκτός από τις περιπτώσεις των αντισηπτικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως σε καταστήματα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εφοδιάζουν συνεχώς τα ράφια προκειμένου να μη δίνεται η αίσθηση του πανικού που προκαλεί η εικόνα των εξαντλημένων προϊόντων.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε ότι η αγορά εφοδιάζεται κανονικά και συνέστησε ψυχραιμία

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια