Επανέρχεται στην επικαιρότητα η άσχημη κατάσταση που επικρατεί, για γιατρούς και ασθενείς, στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, λόγω της αύξησης των περιστατικών, τα ράντζα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στους διαδρόμους της κλινικής, φιλοξενώντας ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται με βάση τις παθήσεις τους σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και αποκατάστασης.

 

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Δημήτρης Βρύσαλης, την Παρασκευή 21/2 νοσηλεύονταν 30 ασθενείς, τη στιγμή που η δύναμη του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας είναι 23 κλίνες και είχαν στηθεί 7 ράντζα, ενώ στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών νοσηλεύονταν οκτώ ασθενείς με αντίστοιχη δυνατότητα 10 κλινών. Ο κ. Βρύσαλης συνοδεύει μάλιστα την καταγγελία του με φωτογραφίες από την εικόνα των διαδρόμων της κλινικής τη συγκεκριμένη μέρα.

 

«Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει προσωπικός χώρος ούτε οι προϋποθέσεις ηρεμίας που απαιτούνται, με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ σαφώς τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας» λέει ο κ. Βρύσαλης, καταγγέλλοντας πως ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος δεν έχει γίνει ούτε από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της τοπικής Υγειονομικής Περιφέρειας, ούτε από το υπουργείο Υγείας. «Η κατάσταση συνεχίζεται η ίδια και αυτή την εβδομάδα» δηλώνει στην «Εφ.Συν.», τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κλινική εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Κρήτη, έναν πληθυσμό περίπου 400.000 κατοίκων.

 

Όπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, και πριν από ένα χρόνο ανάλογες καταγγελίες εργαζομένων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ είχαν προκαλέσει με εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου αυτεπάγγελτη έρευνα - τα αποτελέσματα της οποίας ακόμα αναμένονται.

 

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών